Єнін назвав провокацією звинувачення ФСБ Росії на адресу українського консула

Єнін назвав провокацією звинувачення ФСБ Росії на адресу українського консула

Укрінформ
Український МЗС відкидає звинувачення ФСБ РФ про те, що нібито український консул Олександр Сосонюк хотів придбати закриті бази даних росіян, назвавши дії ФСБ провокацією.

Про це заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив Суспільному, передає Укрінформ.

"З самого початку стало зрозуміло, що це банальна провокація. Він зустрівся з однією зі своїх знайомих. Вона почала діставати якісь незрозумілі матеріали. Він ледь встиг сказати, щоб вона припинила це робити. Як в той же самий момент був фактично затриманий представниками ФСБ Росії", — розповів Єнін.

Читайте також: У МЗС підтвердили затримання українського консула в Росії

За його словами, російські спецслужби інкримінують українському консулу збирання закритих відомостей, хоча Сосонюк був ледь знайомий зі співрозмовницею.

"Він (Сосонюк — ред.) ніколи не звертався до неї та до будь-кого іншого з такими проханнями. Всі ці речі вона принесла на власний розсуд, без жодних питань з його боку почала викладати їх", — повідомив заступник міністра.

Читайте також: Україна висилає російського дипломата з Києва

Найближчими днями МЗС сприятиме евакуації Сосонюка з Росії, оскільки є побоювання про загрозу його здоров'ю і життю, заявив Єнін, додавши при цьому, що нині всі українські консули перебувають в стані підвищеної мобілізації.

Нагадаємо: ФСБ Росії повідомило в суботу, 17 квітня, про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександр Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Також тимчасовому повіреному у справах України в Російській Федерації Василю Покотилу, який був викликаний у суботу до МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-