Кулеба поінформував главу МЗС Іспанії про скупчення військ РФ біля кордонів

Кулеба поінформував главу МЗС Іспанії про скупчення військ РФ біля кордонів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Королівства Іспанія Аранча Гонсалес Лая запевнила главу МЗС України Дмитра Кулебу в непохитній підтримці Іспанією суверенітету та територіальної цілісності України на тлі загострення Росією безпекової ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

“Аранча Гонсалес Лая запевнила в непохитній підтримці Іспанією суверенітету та територіальної цілісності України: “Можете покластися на підтримку Іспанії”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в телефонній розмові Кулеба детально поінформував іспанську колегу про загрозливі дії Російської Федерації поблизу українських кордонів та загострення нею безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Глава Бундесверу: Росія робить все можливе, щоб спровокувати НАТО

Міністр наголосив, що Росія несе відповідальність за деескалацію ситуації та підтвердив відданість нашої держави політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту.

Очільники МЗС двох країн скоординували позиції напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня, в якому Кулеба візьме участь.

Окремою темою розмови стала підготовка інавгураційного саміту Кримської платформи в Києві 23 серпня.

Читайте також: Глави МЗС Естонії, Латвії та Литви разом приїдуть до України

Міністри також домовилися пожвавити політичний діалог України та Іспанії, докласти спільних зусиль задля збільшення обсягів торгівлі та поглиблення безпекової взаємодії. У цьому контексті вони обговорили підготовку до цьогорічного візиту глави іспанського уряду до України, в рамках якого також відбудеться бізнес-форум.

Аранча Гонсалес Лая прийняла також запрошення Кулеби відвідати Україну з візитом, щойно дозволить епідемічна ситуація.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході і півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Кулеба: Україна не є частиною «русского мира» і ніколи не буде

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія розпочала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-