На запит Києва відбудеться позачергове засідання Комісії Україна-НАТО

На запит Києва відбудеться позачергове засідання Комісії Україна-НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 13 квітня здійснить робочий візит до штаб-квартири НАТО у Брюсселі для участі у позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО, на якому обговорюватиметься загострення Росією безпекової ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«Ініційоване Україною засідання скликається в рамках статті 15 Хартії про особливе партнерство України та НАТО на виконання домовленості Президента Володимира Зеленського та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга від 6 квітня», - ідеться в повідомленні.

Глава МЗС України та члени НАТО обговорять загострення Росією безпекової ситуації вздовж українсько-російського кордону та у тимчасово окупованому Криму, дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

У рамках візиту також відбудеться зустріч Кулеби із Столтенбергом.

Повідомляється, що стаття 15 Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО передбачає можливість застосування кризового консультативного механізму для проведення спільних консультацій України з Альянсом у випадку, коли Україна вбачає пряму загрозу своїй територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці.

Востаннє ця стаття активувалася у 2018 році після нападу Росії на українські військові кораблі у Чорному морі поблизу Керченської протоки.

Читайте також: МЗС прокоментувало відмову Кремля співпрацювати з ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Президент Зеленський під час телефонної розмови проінформував генсекретаря НАТО Столтенберга про загострення безпекової ситуації на сході України, стягування Росією військ до кордону та закликав посилити військову присутність Альянсу в Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-