Військова загроза з боку Росії: Столтенберг подзвонив Зеленському

Військова загроза з боку Росії: Столтенберг подзвонив Зеленському

Оновлено
Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив занепокоєння військовими діями Росії в Україні та підтвердив тверду підтримку Альянсом суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення Єнс Столтенберг оприлюднив на власній сторінці у Твітері

«Подзвонив Президенту України Зеленському, щоб висловити серйозну занепокоєність щодо військових дій Росії в Україні та навколо неї, а також тривалими порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємося відданими нашому тісному партнерству», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі глави держави, Президент Володимир Зеленський проінформував генсека НАТО Єнса Столтенберга про загострення безпекової ситуації на Сході України, стягування Росією військ до кордону та закликав посилити військову присутність Альянсу в Чорноморському регіоні.

«Останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ і кількості загиблих українських захисників», - зазначив Президент.

Читайте також: Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через стягнення російських військ до кордону

Він також розповів про стягування Росією військ до кордонів України, яке, за його словами, триває, та підвищення їхньої готовності до наступальних дій.

У той же час Президент подякував генсеку за увагу Альянсу до безпекової ситуації навколо України та закликав країни – члени НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі й посилювати свою військову присутність у Чорноморському регіоні.

«Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству», – заявив Зеленський.

Читайте також: Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Глава Української держави наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – підкреслив Президент.

Як вже повідомлялося, Російська Федерація продовжує військову ескалацію навколо України та пропагандистську кампанію на виправдання можливої агресії проти України.

Читайте також: Росія перекидає до Криму псковських десантників - розслідувачі СІТ

Раніше головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим знаходиться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-