Україна отримала потужний сигнал про підтримку від міжнародних партнерів - МЗС

Україна отримала потужний сигнал про підтримку від міжнародних партнерів - МЗС

Укрінформ
Все більше країн рішуче заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі ескалації Росією безпекової ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Фейсбуці.

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за 11 днів провів 16 телефонних розмов з главами зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Словаччини, США, Франції Швеції, Високим представником ЄС та Генеральною секретаркою ОБСЄ. Про свою солідарність з Україною твердо заявили очільники МЗС Болгарії, Литви, Польщі та МЗС Чехії», - розповів Ніколенко.

За словами речника МЗС, також генеральний секретар НАТО під час телефонної розмови з Президентом України підкреслив, що Альянс залишається відданим партнерству з Україною і підтримує нашу країну. Ніколенко нагадав, що про підтримку України заявив вчора під час зустрічі з главою Української держави і Президент Туреччини.

Читайте також: Пєсков заявляє, що переміщення російських військ - це «особиста справа» Кремля

«Дякуємо всім нашим партнерам за цей вияв солідарності!» - наголосив речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході й на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти нашої держави.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-