Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей - розвідка

Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей - розвідка

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія цього тижня спеціально провокувала загострення регіональної обстановки, зокрема, поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів у бік кордонів з Україною.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони, передає Укрінформ.

«Росія нарощує гібридну агресію проти України, комбінуючи силові і пропагандистські форми та методи для реалізації своїх загарбницьких цілей. Зокрема, цього тижня агресором інтенсивно поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвались прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків, та їх готовність до негайного застосування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Хомчак: Заяви про підготовку «наступу України» - дезінформація РФ

Зазначається, що у такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії.

Крім того, російські окупаційні адміністрації наполегливо «рекомендували» жителям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Поширювались чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-