Ткаченко назвав месиджі, які щодня мають казати вголос всі українські політики в усіх ЗМІ

Ткаченко назвав месиджі, які щодня мають казати вголос всі українські політики в усіх ЗМІ

Укрінформ
Захист України на інформаційному фронті – це медіаграмотність, розвиток критичного мислення і контрпропаганда.

Таку думку висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Боротися з фейками та вкидами північного «сусіда» у такий самий спосіб – безперспективна справа. Саме тому фокус захисту нашої країни на інформаційному фронті – це медіаграмотність розвиток критичного мислення і контрпропаганда. Останнє – українські наративи. У України як у держави мають бути власні наративи, що резонують із нашою культурною традицією і пов’язані із нашим баченням розвитку країни і себе в цій країні", - написав Ткаченко.

Читайте також: Хомчак: Заяви про підготовку «наступу України» - дезінформація РФ

Він зазначив, що наративи – це сукупність сенсів, подій, ідей, історій, їх використовують як для пропаганди, так і для контрпропаганди. "Українські наративи мають постійно бути в інформаційному полі, вони мають постійно озвучуватися українцями, і не лише політиками. Це той символ, до якого має тягнутися кожен українець", - заявив глава МКІП.

Говорячи про те, які наразі в Україні є наративи, він зазначив, що на думку відразу спадають два. "Україна – європейська держава. Росія – держава-агресор. Об’єднуючи їх, отримуємо: Україна – європейська держава, що протистоїть агресору. Українець – захисник. Власної держави, власної оселі, власного побуту", - наголосив Ткаченко.

Читайте також: Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей - розвідка

Він також висловив переконання, що потрібні й інші наративи. "Один з них – це успіх. Те, що пов’язано із реалізацією мрій та планів, які підкріплюють нас, дають оптимізм, сприяють тому, щоб пишатися своєю країною", - вважає міністр.

Крім того, за його словами, Україні потрібен наратив про свободу. "Українці – вільні люди. Ми толерантні, бо поважаємо своє право і право інших бути самими собою, бути різними, самим визначати як жити. Ми боремося до кінця, коли йдеться про захист нашої свободи... Ми сильні тим, що діємо злагоджено і усвідомлюємо спільну справу, інтерес та важливість один для одного. Ми не дозволяємо нав’язувати нам своєї волі", - заявив міністр.

Читайте також: Посли «Великої сімки» та ЄС підтримують Центр протидії дезінформації - Єрмак

У цьому контексті він навів приклад перейменування міст і вулиць. "32 роки тому місту, названому на честь сталінського ката Жданова, повернули колишню назву. І сьогодні мало хто взагалі називає Маріуполь Ждановим. Ми викоренили частку номенклатурно-диктаторського минулого з пам’яті українців. Це – відновлення справедливості на основі нашої незалежності. Один з найважливіших наративів, які треба доносити до людей", - наголосив він.

За словами Ткаченка, Україна різноманітна і гостинна, і це може стати магнітом, що притягне до нас туристів з усього світу. "Але про це треба розповідати, зокрема на міжнародному рівні", - зауважив він.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Міністр додав, що в України є успішне економічне майбутнє. Зокрема, це і право на власну справу, розбудову свого бізнесу, господарювання на своїй землі, а також вимога до держави встановити чесні правила і не втручатися без необхідності. Тож потрібно створити образ чесного і талановитого підприємця, незалежного господаря, який впорядковує і приводить до процвітання свою землю, переконаний глава МКІП.

"Україні потрібні свої наративи. Це фундамент, від якого ми можемо відштовхуватися і рухатися далі. Це – основа основ, від якої можна буде будувати розвиток країни. Це ті месиджі, які кожного дня мають казати вголос всі українські політики у всіх ЗМІ", - підсумував Ткаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-