Заходи збройних сил РФ біля кордонів України є нетиповими і несуть загрозу — розвідка

Заходи збройних сил РФ біля кордонів України є нетиповими і несуть загрозу — розвідка

Укрінформ
Ті заходи, які зараз здійснюють збройні сили РФ біля кордонів України, є нетиповими, особливо для зимового періоду навчань.

Як передає Укрінформ, про це в програмі "На самом деле: Крым" на телеканалі "Дом" розповів Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За словами Скібіцького, зазвичай такі масштабні заходи відпрацьовуються восени, на кінець навчального року, коли відбуваються стратегічні, командно-штабні навчання різних масштабів із залученням військ. А нинішній стан справ є нетиповим і спричинює загрозу.

Читайте також: У Кулеби обговорили з головами дипмісій концентрацію військ РФ біля кордонів України

"У Стратегії воєнної безпеки чітко прописано, що нарощування угруповань російських військ біля нашого кордону — це вже загроза. Відповідно, цей рівень загрози може бути або вищим, або нижчим. Ми зараз спостерігаємо саме підвищення рівня цієї воєнної загрози для безпеки нашої країни", — сказав представник ГУР.

Він також зазначив, що до наших кордонів перекидаються батальйони тактичної групи, війська з інших регіонів РФ.

Читайте також: Хомчак: Заяви про підготовку «наступу України» - дезінформація РФ

"Ми бачимо, як у багато разів нарощується угруповання в Криму, бачимо ті самі десантні кораблі РФ, які зараз ідуть в Чорне море з Північного флоту, з Балтійського флоту. Це, звичайно, загрожує", — зазначив Скібіцький.

Він уточнив, що зараз в Криму, по суті, перебуває майже вся 7-ма десантно-штурмова дивізія.

"Це Південний військовий округ. Вони зайшли спочатку в Крим для проведення навчань, відпрацювали навчання, здійснили заходи з висадки десанту, з використання великих десантних кораблів. Висаджувалися вони на Опуку. Це зараз — найголовніший полігон, який використовує РФ для всіх родів і видів військ. І зараз ми спостерігаємо концентрацію військ ще на двох полігонах в Криму, де зосереджуються і десантні війська, і мотострільці Південного військового округу, артилерійські підрозділи. Тобто, по суті, створюється угруповання в окупованому Криму", — розповів Скібіцький.

Читайте також: ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення ситуації на сході України — Хомчак

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Так, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-