Жовква обговорив із радницею президента Латвії ситуацію на сході України

Жовква обговорив із радницею президента Латвії ситуацію на сході України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква обговорив з радницею президента Латвії з питань зовнішньої політики Солвейгою Сілкалною протидію коронавірусу, безпекову ситуацію на сході України та підтримку євроінтеграції України.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт Глави державиці питання сторони порушили під час онлайн-консультації.

«Співрозмовники обговорили заходи, які вживаються в Україні та Латвії у контексті протидії поширенню COVID-19, та здійснення вакцинації громадян сертифікованими вакцинами. Ігор Жовква докладно ознайомив співрозмовницю з ескалацією безпекової ситуації на Сході нашої держави. Було наголошено на суттєвому збільшенні кількості порушень режиму припинення вогню, зростанні кількості загиблих та поранених українських військовослужбовців, а також фіксації подальшого нарощування військового контингенту РФ вздовж українсько-російського кордону», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Заступник Єрмака розповів представнику НАТО про 570 порушень «тиші» з початку року

Солвейга Сілкална висловила занепокоєння загостренням безпекової ситуації на Сході України та підкреслила незмінність позиції Риги на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Учасники консультацій також обговорили співпрацю двох держав у контексті реалізації стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. У цьому зв’язку відбувся обмін думками стосовно важливості фіксації європейської перспективи України та підтримки з боку Латвії відповідних зусиль нашої держави. Було також обговорено алгоритм подальшої двосторонньої взаємодії у контексті перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також: На Банковій хочуть залучити релігійних лідерів до врегулювання на сході України

Жовква подякував латвійській стороні за підтримку цієї амбітної мети для нашої держави, а також за готовність надавати необхідне сприяння. Він наголосив, що у серпні 2021 року в межах відзначення 30-ї річниці Незалежності України відбудеться інавгураційний саміт "Кримської платформи". Чиновник також ознайомив співрозмовницю з основними елементами ініціативи "Кримська платформа" та високо оцінив налаштованість президента Латвії Егілса Левітса взяти участь у цьому важливому заході. На завершення переговорів дипломатичні радники скоординували позиції щодо подальших заходів двостороннього діалогу високого рівня.

Як повідомлялося, у четвер Жовква також провів зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, яка перебуває в Україні з контактною місією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-