Російські зайди цинічно використовують тему загибелі дітей для пропаганди - Міноборони

Російські зайди цинічно використовують тему загибелі дітей для пропаганди - Міноборони

Укрінформ
Міністерство оборони України закликає міжнародну спільноту має серйозно поставитися до поширення Кремлем фейків про українських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Міноборони відреагувало на появу в інформаційному просторі ОРДЛО і Росії повідомлень про загибель 2 квітня п'ятирічної дитини і жінки похилого віку в приватному домоволодінні на тимчасово окупованій частині Донецької області нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних сил України.

Російська сторона будь-яких доказів (фото / відео-матеріали; фрагменти вибухового пристрою; точні координати, час і місце події; персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень тощо) щодо причетності до події української сторони не надала. Через віддаленість населеного пункту від лінії зіткнення сторін, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА, а також беручи до уваги безпідставність звинувачення, українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося.

“У цьому контексті Міністерство оборони України заявляє: українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню та норм міжнародного гуманітарного права. Це неодноразово було підтверджено національними і міжнародними організаціями”, - йдеться в повідомленні.

Міністерство оборони наголошує, що Збройні сили України захищають країну від агресії, тоді як збройні формування Російської Федерації вбивають українських військовослужбовців та цивільне населення. Війну, міни та загибель дорослих і дітей на українську землю принесли збройні формування Російської Федерації. По обидва боки лінії розмежування живуть українські громадяни, які постійно наражаються на смертельну небезпеку через російську агресію.

Читайте також: МЗС: фейки про вбитих дітей – невід’ємний елемент російських операцій проти України

"Типова практика окупантів та їх маріонеток - поширення дезінформації і брехні про Україну та наших військовослужбовців. Особливо цинічно російські зайди та колаборанти використовують тему дітей. Від «розіп’ятого хлопчика» у 2014-му - до трагічної загибелі цими днями дитини від невстановленого вибухового пристрою на окупованій території далеко від лінії фронту.

Нескінченне антиукраїнське шоу російської пропагандистської машини постійно потребує нових сценарних ходів, тому ми ще не раз станемо свідками обговорення «українських підводних човнів у степах Донбасу». На щастя, світ вже навчився адекватно оцінювати ідіотські фікшн з Останкіно. Якщо ж для Кремля подібні вигадки – це пошук «казус беллі», міжнародна спільнота має поставитись до цього з усією серйозністю”, - заявляють у Міноборони.

Читайте також: Спроба Росії нав’язати Україні образ «агресора» провалилася - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона СЦКК надіслала СММ ОБСЄ в Україні ноту щодо намірів окупаційної адміністрації фальсифікувати події в н.п. Олександрівське Донецької області України.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-