МЗС: фейки про вбитих дітей – невід’ємний елемент російських операцій проти України

МЗС: фейки про вбитих дітей – невід’ємний елемент російських операцій проти України

Укрінформ
Фейки про вбитих дітей – невід’ємний елемент російських психологічних операцій проти України. «StopFake» спростував цю інформацію. Дитина загинула від вибуху міни, яка лежала у гаражі.

Як передає Укрінформ, про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці

«Усі ми пам’ятаємо про вигаданого «розп’ятого» хлопчика в Слов’янську. Як і минулий, нинішній вкид має на меті розпалити ворожнечу на окупованих територіях та в Росії, спотворити дійсність, виправдати провокації російських угруповань», - написав він.

Речник міністерства спростував повідомлення російських ЗМІ про загибель дитини в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні частині Донецької області внаслідок, нібито, атаки українського безпілотника.

Ніколенко послався на розслідування «StopFake», де, зокрема, звертається увага, що жоден безпілотник ЗСУ не зміг би пролетіти 30 км до селища.

Читайте також: У наступні тижні важливо пильно стежити за кожним кроком Росії - Кулеба

«Свідки заявили про нещасний випадок: дитина загинула від вибуху міни, яку знайшла в гаражі. Ба більше, Олександрівське знаходиться на відстані 30 км від українських позицій. Жоден безпілотник ЗСУ просто не зможе туди долетіти», - акцентував Ніколенко.

Він також підкреслив, що подібні інформаційні провокації Росія застосовує кожного разу, як тільки починає загострювати ситуацію на Сході України.

«Саме тому в контактах з міжнародними партнерами Україна наголошує, що, як тільки Росія загострює безпекову ситуацію на Сході, її інформаційні війська йдуть попереду і формують медійний «фон» для виправдання злочинів російської армії. Історія про дитину з Олександрівського – черговий приклад інструментарію таких операцій.

Наші стратегічні партнери це чудово розуміють і не сприймають російські інсинуації», - акцентував Ніколенко.

«Історія про дитину з Олександрівського – черговий приклад інструментарію таких операцій. Наші стратегічні партнери це чудово розуміють і не сприймають російські інсинуації», - підсумовував речник міністерства.

Читайте також: Франція і Німеччина оприлюднили спільну заяву щодо ескалації на Сході України

«StopFake» у своєму розслідуванні з посиланням на твердження військового і політичного оглядача Олександра Коваленка зауважує, що відстань від Олександрівського до підконтрольної Києву території становить близько 30 кілометрів, і військовий дрон ЗСУ просто не зможе туди долетіти.

Також наводяться повідомлення у соцмережах місцевих жителів, які стверджують, що дід загиблої дитини зносив додому знайдені боєприпаси, а також, що перед вибухом ніхто не чув «свисту» від снаряду.

Як повідомлялося, російські ЗМІ писали про загибель дитини, нібито, внаслідок атаки українського безпілотника в селищі Олександрівське на окупованій території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-