Єрмак анонсував перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина

Єрмак анонсував перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина

Відео
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що консультації у рамках Нормандського формату тривають, та аносував перемовини трьох країн - України, Німеччини та Франції.

Про це він розповів у відеокоментарі, наданому Укрінформу.

«Консультації з нашими партнерами по «Нормандському формату» відбуваються щотижня, по декілька разів на тиждень. Минулого тижня я двічі чи тричі розмовляв із представниками Франції, Німеччини. Я думаю, що відеоконференція або перемовини трьох країн - Німеччини, Франції та України - відбудуться дуже скоро», - зазначив Єрмак.

Читайте також: Росія має конструктивно співпрацювати у «Норманді» і «Мінську» – МЗС Франції

За його словами, переговорний процес продовжується.

«Україна має принципову позицію: ми маємо досягти миру, ми маємо припинити війну, ми маємо поверути всі наші землі і всіх наших людей», - підкреслив керівник ОП.

Водночас він наголосив, що відеозустріч, яка відбулася минулого тижня між лідерами Франції, Німеччини та Росії, не має жодного відношення до «Нормандського формату».

«Це були переговори трьох країн і до «Нормандського формату» це має таке ж відношення, як сьогодні б будь-які три країни зустрілися і проговорили свої питання. Так, там дійсно говорили і про питання війни на Донбасі, але я хотів би одразу сказати, що зрадофіли знову придумують якісь фейки, а ціна їм нам уже зрозуміла після розмови Президента Зеленського і Президента Байдена, тому що напередодні було багато чуток, багато фейків, коментарів і т.д.», - зауважив Єрмак.

Читайте також: МЗС вказало Росії на чіткі сигнали Макрона і Меркель про врегулювання конфлікту на сході України

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели спільну розмову у форматі відеоконференції, однією з тем якої була ситуація на сході України. Лідери Франції та Німеччини, зокрема, наголосили, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Пізніше прессекретар Президента Юлія Мендель у коментарі Укрінформу зазначила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами Нормандського формату й будь-які рішення без участі України щодо України не можуть і не будуть прийматися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-