Росія має конструктивно співпрацювати у «Норманді» і «Мінську» – МЗС Франції

Росія має конструктивно співпрацювати у «Норманді» і «Мінську» – МЗС Франції

Укрінформ
Росія несе відповідальність за конструктивну участь у Нормандському форматі та у Тристоронній контактній групі.

На цьому наголосило у своїй заяві 23 березня Міністерство Європи і закордонних справ Франції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо усі сторони повністю виконати Мінські домовленості й особливо підкреслюємо відповідальність Росії за конструктивну участь у нормандському форматі та Тристоронній контрактній групі задля вирішення триваючого конфлікту», - заявили у французькому МЗС.

Як нагадується, Франція разом з Німеччиною та партнерами по G7 просувають зусилля у вирішенні конфлікту через нормандський формат та дипломатичними каналами.

Офіційний Париж відзначив, що і РФ, і Україна виклали свої пропозиції у баченні шляхів урегулюванні ситуації на Донбасі.

«Усі ці пропозиції уважно і регулярно розглядаються та обговорюються у нормандському форматі. Франція і Німеччина працюють задля зближення позицій сторін з огляду на пошук взаємно прийнятного і компромісного рішення», - заявили у французькому МЗС.

Читайте також: Ситуація в ТКГ та з Норманді: Україна зійшлася з ворогом у лобовій атаці

Як повідомлялося, раніше Європейський Союз закликав Росію, як учасницю Тристоронньої контактної групи та підписанта Мінських домовленостей, конструктивно діяти у рамках мирного процесу та виконати взяті на себе зобов’язання. Також у Євросоюзі висловили занепокоєння з приводу ескалації насильства на Сході України і закликали Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), що сприятиме розслідуванню порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-