В ОП відреагували на розмову Меркель, Макрона і Путіна про ситуацію на сході України

В ОП відреагували на розмову Меркель, Макрона і Путіна про ситуацію на сході України

Укрінформ
Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату, будь-які рішення без участі України щодо України не можуть і не будуть прийматися.

Про це повідомила прессекретар Президента Юлія Мендель у коментарі Укрінформу.

"Ми чітко дотримуємося позиції, що жодні рішення про Україну не можуть прийматися без України. Лідери інших країн можуть згадувати і висловлювати свої позиції щодо ситуації в тому чи іншому регіоні чи в тій чи іншій країні. Так само, як лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний, включно з боротьбою з пандемією коронавірусу, ситуацією на Близькому Сході, відносин Євросоюзу та Росії. Серед іншого згадали і ситуацію на Донбасі", - зауважила речниця глави держави.

За її словами, Офіс Президента вважає, що було б дивно, якби війна на сході України випала з міжнародного порядку денного, тим більше у переговорах, де бере участь російська сторона.

"Тим не менше, Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях і жодні рішення без участі України щодо України не можуть і не будуть прийматися", - підкреслила Мендель.

Вона додала, що у Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем.

Читайте також: МЗС вказало Росії на чіткі сигнали Макрона і Меркель про врегулювання конфлікту на сході України

Крім того, прессекретар Президента нагадала, що Євросоюз зарекомендував себе як надійного партнера для України і наполегливо підтримує санкції проти Росії за вторгнення на Донеччину й Луганщину та за окупацію Криму, наголошує на тому, що Росія є учасником, а не посередником у війні на сході України.

"Ця позиція дуже цінна для України. Ми і надалі будемо використовувати усі можливості та майданчики для просування до миру, що є нашою беззаперечною цінністю", - запевнила Мендель.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели спільну розмову у форматі відеоконференції, однією з тем якої була ситуація на сході України. Лідери Франції та Німеччини, зокрема, наголосили, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-