Генерал Годжес озвучив три поради для Байдена, як відповісти Росії

Генерал Годжес озвучив три поради для Байдена, як відповісти Росії

Укрінформ
Командувач Збройних сил США у Європі (2014-2017 рр.) генерал у відставці Бен Годжес вважає, що Німеччина й Франція недостатньо тиснуть на Росію, а Сполучені Штати мають посилити свою позицію, щоби примусити президента РФ Володимира Путіна поважати міжнародне право.

У цьому зв’язку в інтерв’ю The World генерал сформулював три поради для президента Байдена, повідомляє Укрінформ.

«Німеччина і Франція не доклали достатньо зусиль для тиску на Кремль, щоби він дотримувався міжнародного права. І я дійсно вважаю, що німці й французи повинні бути на перших позиціях у цьому питанні», - зауважив Годжес у контексті обговорення ефективності Нормандського формату.

Читайте також: Годжес не виключає військових сутичок США із Китаєм

Після того, як Росія грубо порушила міжнародне право, окупувала Крим та розв’язала збройну агресію на Донбасі, на Заході ніхто не має дивуватися, що росіяни насправді тиснуть силою на європейські країни, зауважив Годжес.

«І нам не слід більше дивуватися, що вони (в Кремлі – ред.) поважають тільки силу. Ми повинні тиснути у відповідь», - підкреслив він.

На запитання ведучої про те, якби він був у Раді нацбезпеки США, то що б порадив президенту Байдену, Годжес зазначив, що сформулював би щонайменше три пункти.

Читайте також: США потребують сильних союзників у Європі для стримування РФ – генерал Годжес

«Перш за все, дайте дуже чітко зрозуміти Кремлю – те, що відбувається, є неприпустимим. Ви повинні формулювати все дуже чітко й публічно», - підкреслив Годжес.

По-друге, за його словами, «треба оголосити, що ми розробляємо стратегію для всього Чорноморського регіону, це є стратегічно важливим для Сполучених Штатів та наших союзників, і що ми вкладатимемо ресурси в цю стратегію». Він підкреслив, що сигнал має бути чітким: США не збираються сидіти склавши руки й лише погрожувати кулаком.

Читайте також: Захід має перехопити ініціативу в Чорному морі - генерал Годжес

«І нарешті третя річ – я порадив би президенту, що йому варто було б набрати сьогодні канцлерку Меркель і президента Макрона та сказати: «Отже, ви двоє маєте натиснути на Путіна»,- зазначив колишній командувач сил США в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Росія вдалася до ескалації на сході України. Зокрема, 26 березня внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в районі населеного пункту Шуми на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень. Крім того, за повідомленнями розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-