Волкер пояснив, чому Росія вдається до військового нагнітання

Волкер пояснив, чому Росія вдається до військового нагнітання

Відео
Укрінформ
Накопичуючи війська на кордоні, Путін намагається перемикнути увагу росіян з внутрішніх проблем на міжнародні питання, а також чинити психологічний тиск на Україну.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Голосу Америки сказав колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

«По-перше, Путін намагається перемикнути увагу росіян від новин про Навального та внутрішніх проблем на міжнародні питання. По-друге, я думаю, це навмисна надмірна реакція на риторику США», - вважає дипломат.

Він нагадав, що коли президента Байдена спитали, чи він вважає Путіна вбивцею, він сказав «так». «Тож я думаю, зараз вони намагаються напружити обстановку, щоб дати відсіч адміністрації Байдена», - зазначив колишній спецпредставник США з питань України.

«Але, мабуть, найважливішим з усього є психологічний тиск на Україну», - підсумував Волкер.

Читайте також: Росія має припинити військове нагнітання — Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 березня вздовж державного кордону України розташувалися 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради.

Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Читайте також: США підтримають Україну в разі ескалації російської агресії - міністр Остін

1 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що так звана «‎гра м’язами» у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону є традиційною справою Російської Федерації, якою вона намагається створювати атмосферу загрози і тиску під час переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-