Єрмак поговорив із радником Байдена про реформи та ситуацію на сході України

Єрмак поговорив із радником Байдена про реформи та ситуацію на сході України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Єрмак подякував Сполученим Штатам за чітку й послідовну політику з підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

«Ми високо цінуємо нещодавні сильні заяви Президента Джо Байдена та представників вашої адміністрації щодо Криму. Для нас є дуже важливим підтвердження політики США щодо невизнання спроби анексії Криму, засудження незаконної окупації півострова, а також підтримка нашої ініціативи «Кримська платформа», – сказав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Єрмак пояснив, навіщо у Росії перекручують версію мирного плану

Крім того, Єрмак розповів співрозмовнику про безпекову ситуацію на лінії розмежування, зазначив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

«Минулої п'ятниці, 26 березня, ми втратили за один день чотирьох наших воїнів», – сказав він.

Керівник ОП додав, що США могли б відіграти активнішу роль у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни на сході України.

Єрмак подякував Сполученим Штатам Америки за надання важливої безпекової допомоги, яка сприяє посиленню обороноздатності України. Йдеться про підтримку реформи ЗСУ, посилення Військово-морських сил.

Читайте також: Українські ВМС провели тренування з кораблями НАТО в акваторії Чорного моря

Керівник Офісу глави держави зауважив, що завдяки підтримці США Україна вже отримала статус Партнера з розширеними можливостями НАТО (EOP) і розраховує на отримання плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

Він додав, що Україна залишається форпостом демократичного світу на сході Європи та платить за це високу ціну, втрачаючи життя найкращих своїх громадян.

Керівник Офісу Президента розповів співрозмовнику про реформи, які проводить Володимир Зеленський. Мета Президента України – побудова сучасної демократичної держави, заснованої на верховенстві права, вільної від корупції та впливу олігархів.

Читайте також: Дії Тупицького загрожували реформам та нацбезпеці - Корнієнко

Єрмак додав, що з ініціативи Зеленського створено Центр протидії дезінформації, керівник якого невдовзі буде представлений громадськості. «Події, які відбувалися в останні роки та в Україні, і в інших країнах, доводять, що інформаційна війна та поширення дезінформації не менш руйнівні, ніж збройне протистояння», – сказав Єрмак.

Салліван також відзначив зусилля України у проведенні реформ. Він наголосив, що США допомагатимуть Україні в досягненні її політичних, економічних, безпекових цілей.

Він запевнив у готовності й надалі допомагати Україні в отриманні повноправного членства в НАТО.

Читайте також: Реформи для членства в НАТО: Стефанішина доручила готувати нацпрограму на 2022 рік

Як повідомляв Укрінформ, Україна сподівається на плідну співпрацю зі Сполученими Штатами Америки, зокрема, у парламентському вимірі та у сфері оборони та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-