Україна розраховує на співпрацю з США у сфері оборони та безпеки - Разумков

Україна розраховує на співпрацю з США у сфері оборони та безпеки - Разумков

Укрінформ
Україна сподівається на плідну співпрацю зі Сполученими Штатами Америки, зокрема, у парламентському вимірі та у сфері оборони та безпеки.

Про це, передає Укрінформ, сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час телефонної розмови із Сенатором США, співголовою Сенатського українського кокусу Робертом Портманом, повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

«Україна цінує двопартійну підтримку, яку ми спостерігаємо в Конгресі США. Ми вдячні за підтримку законодавчих ініціатив, спрямованих на посилення допомоги Україні, особливо у сфері безпеки та оборони», - сказав глава парламенту.

Разумков подякував Портману за вагомий особистий внесок у формування міцної парламентської основи українсько-американського стратегічного партнерства, подальшого розвитку взаємовигідної співпраці та взаємодії.

Читайте також: Разумков закликав «слуг народу» не зраджувати принципам

Під час зустрічі він запевнив, що Україна визначилася зі своїм геополітичним напрямом – це європейська та євроатлантична інтеграція, відзначивши, що вдячний за підтримку США у цьому питанні.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що незабаром наслідки пандемії будуть подолані, а співпраця між Україною та США буде активізована, зокрема, між групами міжпарламентських зв’язків та комітетами у закордонних справах.

Сторони також обговорили співпрацю в енергетичній галузі, зокрема, протидію будівництву газопроводу «Північний потік - 2».

Читайте також: Корнієнко пояснив, чому Разумков не увійшов до складу політради партії «Слуга народу»

За словами Разумкова, питання енергетичної безпеки є одним із важливих елементів національної безпеки України. Він подякував США за санкційну політику щодо «Північного потоку – 2».

«Україна неодноразово відчувала на собі, як цей економічний проєкт перетворюється на елемент тиску, елемент впливу не економічного, а політичного. І дуже часто він використовується як механізм шантажу. Тому я впевнений, що ми повинні об'єднувати зусилля в блокуванні подальшого просування цього процесу», - сказав Голова Верховної Ради.

Голова парламенту також висловив сподівання, що США і надалі забезпечуватимуть санкції щодо проєкту “Північний потік - 2”, що унеможливить його остаточне завершення, і наголосив на необхідності повного блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію.

Разумков висловив вдячність за послідовну санкційну політику США у відповідь на триваючу російську агресію проти України на Донбасі та у Криму і зазначив, що досягнення миру на Донбасі залишається ключовим пріоритетом для українського Парламенту та українського народу.

Читайте також: Віцепрезидент Єврокомісії: «Північний потік-2» не потрібен енергетиці ЄС

Своєю чергою, Сенатор США Роберт Портман запевнив, що США підтримуватиме територіальну цілісність та суверенітет України. Також він висловив підтримку у протидії будівництву та запуску газопроводу «Північний потік - 2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-