Кулеба про Донбас: Якщо Росія погодиться, конфлікт буде завершений за тиждень

Кулеба про Донбас: Якщо Росія погодиться, конфлікт буде завершений за тиждень

Укрінформ
Всі шляхи вирішення конфлікту на Донбасі багато разів обговорювалися і є цілком зрозумілими, проте Росія не дає зелене світло, щоб у цьому питанні можна було рухатися вперед.

Про це в інтерв'ю словацькому виданню «.Tyžden» сказав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

"Якщо Москва політично вирішить дотриматися власних обіцянок - а вони багато разів говорили, що Донбас має залишитися частиною України - і вирішить вивести свої війська, конфлікт може бути вирішений легко та достатньо швидко... Якщо Росія погодиться зробити це завтра, конфлікт буде завершений за тиждень", - заявив міністр.

Читайте також: МЗС найближчим часом ухвалить Стратегію публічної дипломатії

Кулеба нагадав, що президент РФ Володимир Путін розуміє лише мову сили, тому потрібно створити такі силові умови, які змусять його піти на поступки.

"Ми знаходимось у світі дипломатії та аргументів. Тож сила - це головне і питання в тому, хто і як зможе її використати", – зазначив дипломат.

Читайте також: Спецслужби Латвії заявляють про спроби поширення «руського міра»

Він додав, що питання полягає в тому, скільки часу знадобиться для того, щоб змусити Росію погодитися припинити конфлікт на Донбасі.

"Способи виведення військ, способи проведення виборів без участі Москви, все це давно детально продумано. Тому нам слід запитувати себе не скільки часу знадобиться для припинення конфлікту, а скільки часу потрібно, щоб змусити Росію погодитися його припинити", - пояснив Кулеба.

Читайте також: Росія має конструктивно співпрацювати у «Норманді» і «Мінську» – МЗС Франції

Як повідомлялося, раніше Європейський Союз закликав Росію, як учасницю Тристоронньої контактної групи та підписанта Мінських домовленостей, конструктивно діяти у рамках мирного процесу та виконати взяті на себе зобов’язання.

Також у Євросоюзі висловили занепокоєння з приводу ескалації насильства на Сході України та закликали Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), що сприятиме розслідуванню порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-