Україна хоче вступити до ЄС у наступні 5-10 років - Шмигаль

Україна хоче вступити до ЄС у наступні 5-10 років - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна протягом наступних 5 - 10 років прагне стати членом Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті “Handelsblatt”, переклад якого оприлюднений на Урядовому порталі.

“Нашим бажанням є, у проміжку від 5 до 10 років стати членом ЄС. Це звісно залежить не лише від нас, а від 27 інших країн. Те саме стосується й НАТО. Україна прагне отримати членство у Північноатлантичному альянсі. Ми вже дуже тісно співпрацюємо з НАТО. Високим свідченням цього стали заяви генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, що “двері НАТО є відчиненими для України”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль підбив підсумки візиту до Німеччини

Він зазначив, що в цьому не бачить якихось принципових перепон. “Є дві причини, чому ми досі не в ЄС. Ми все ще працюємо над європейськими стандартами, але ми впевнені, що досягнемо значного прогресу, не в останню чергу завдяки диджиталізації. По-друге, в ЄС також є країни, які скептично ставляться до подальшого розширення ЄС”, - підкреслив глава уряду.

Він переконаний в тому, що Україна готова стати членом ЄС, і цього прагне якнайшвидше.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем 18-19 березня 2021 року здійснила робочий візит у Дюссельдорф та Берлін (Федеративна Республіка Німеччина).

Читайте також: Україна сподівається на підтримку Німеччини у вступі до НАТО і Євросоюзу - Шмигаль

У ході візиту відбулася низка робочих зустрічей із високопосадовцями ФРН.

Також українська делегація взяла участь у IV Українсько-німецькому економічному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-