Шмигаль підбив підсумки візиту до Німеччини

Шмигаль підбив підсумки візиту до Німеччини

Укрінформ
Українська урядова делегація в рамках візиту до Німеччини досягла домовленостей стосовно нових напрямків двостороннього співробітництва в галузі відновлювальної енергетики, кібербезпеки, освіти, ІТ та інших сферах.

Як передає Укрінформ, про це за підсумками візиту повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці.

“Україна та Німеччина зміцнюють партнерські відносини. Цього тижня наша урядова команда мала дводенний робочий візит до Берліна й Дюссельдорфа, під час якого ми провели низку зустрічей на найвищому рівні... Результатом цих зустрічей стали домовленості про розвиток нових напрямків співробітництва, таких як водень, критична сировина й відновлювальна енергетика, кібербезпека, освіта”, - написав Прем'єр.

Зокрема, очільник українського уряду зазначив, що із канцлером ФРН Ангелою Меркель відкрив IV українсько-німецький економічний форум, а також провів двосторонні зустрічі з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, головою партії ХДС Арміном Лашетом, президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле, президентом Бундесрату Райнером Хазелоффом та іншими.

Читайте також: Київ співпрацюватиме з Берліном у сфері міського транспорту, довкілля та освіти – Шмигаль

За словами Шмигаля, багато питань було присвячено зміцненню підтримки України на шляху до ЄС та НАТО, а також протидії гібридним загрозам з боку Росії. Зокрема, відбулись предметні діалоги з міністром економіки й енергетики Петером Альтмаєром, очільником МЗС Гайко Маасом, міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер, правлячим бургомістром Берліна Міхаелем Мюллером.

Крім того, Прем'єр-міністр повідомив про підписання меморандуму про співпрацю в сфері діджиталізації.

Читайте також: Німеччина інвестувала в економіку України понад $1,67 мільярда - віцепрем’єрка

“Одним із важливих результатів робочого візиту до Німеччини стало зміцнення партнерства у сфері діджиталізації. Під час нашої зустрічі з прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія Гендріком Вюстом було підписано меморандум між UkraineInvest, агенцією NRW.Global Business, представниками українських ІТ спільнот і двома німецькими бізнес-асоціаціями”, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль: 47% німців підтримують майбутнє членство України в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль під час зустрічі з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом в рамках робочого візиту до Німеччини наголосив, що Україна прагне вступити до ЄС та НАТО і сподівається на підтримку Німеччини у цих питаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-