Зеленський хоче, аби реформи в Україні не були символічними

Зеленський хоче, аби реформи в Україні не були символічними

Відео
Укрінформ
Від реалізації реформ в Україні людям та бізнесу має бути краще.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський, відкриваючи засідання Національної ради реформ, передає кореспондент Укрінформу.

"Що ми чекаємо від реформ? Це результат... Перше - реформи, від яких людям легше, бізнесу краще. Друге - щоб реформи не були такі символічні, гучні, паперові", - сказав Президент.

Він також зауважив, що креативні ідеї, які втілюють в процесі реформ, мають бути справді реалізованими, а не лишатися "символічними".

Зеленський також додав, що хотів би, щоб на наступному засіданні Нацради реформ озвучили підсумки і результати попередніх засідань цієї ради.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня Президент Володимир Зеленський оновив склад Національної ради реформ. Зокрема він увів до складу членів Національної ради реформ заступників керівника свого Офісу Ігоря Жовкву та Юлію Свириденко, голову Національного банку Кирила Шевченка, міністрів Юлію Лапутіну, Романа Лещенка та Сергія Шкарлета.

Національна рада реформ є спеціальним консультативно-дорадчим органом при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

Читайте також: Україні варто і далі концентруватися на реформі судової сфери – німецький бізнес

Метою діяльності Національної ради реформ є забезпечення впровадження єдиної, узгодженої державної політики реформ в Україні, налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства в процесі здійснення реформ із залученням до співпраці з цих питань міжнародної спільноти, впровадження системного підходу до стратегічного планування, узгодження позицій та моніторингу реалізації реформ щодо забезпечення сталого розвитку України як передумови зростання добробуту її населення, досягнення європейських стандартів забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина.

Читайте також: Для зростання економіки України в 2021 році є всі підстави - Зеленський

До складу Національної ради реформ входять: Голова Верховної Ради (за згодою), Прем'єр-міністр, Перший віцепрем'єр-міністр, віцепрем'єр-міністри та інші члени Кабінету Міністрів, які очолюють міністерства, - за погодженням із Прем'єр-міністром, Секретар Ради національної безпеки і оборони, Керівник Офісу Президента, голова Виконавчого комітету реформ та його заступник, а також за згодою: Голова Національного банку, голови комітетів Верховної Ради, чотири представники від громадських об'єднань.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-