Опитування демонструють тенденцію до стабілізації підтримки Президента – Подоляк

Опитування демонструють тенденцію до стабілізації підтримки Президента – Подоляк

Укрінформ
Останні соціологічні дослідження демонструють лідерство Президента України Володимира Зеленського з-поміж потенційних конкурентів за президентський пост і засвідчують тенденцію до стабілізації його підтримки українцями.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив у коментарі щодо актуальних соціологічних рейтингів, наданому Укрінформу.

"Уже можемо проаналізувати, як доволі складний зимовий період позначився на ставленні суспільства до влади. Опитування усіх поважних соціологічних груп демонструють безумовне лідерство Володимира Зеленського. Якби вибори відбулись найближчої неділі, Зеленський переміг би усіх своїх опонентів", - сказав він.

Подоляк підкреслив, що перша трійка в будь-яких поважних опитуваннях залишається незмінною: лідерство Володимира Зеленського, "суперечка" за друге місце між Петром Порошенком та Юрієм Бойком, які, на його думку, не мають суттєво резерву для зростання рейтингів, а далі йде Юлія Тимошенко. Водночас радник очільника ОП відзначив, що, за даними соціологів, у випадку другого туру виборів усіх перемагає Зеленський.

Також, за його словами, наразі спостерігається тенденція до стабілізації підтримки Президента на "певному і суттєвому до того ж рівні".

"Причиною цього стали не тільки принципові сильні рішення по знешкодженню загроз національній безпеці, що проявилося серед іншого й у санкціях проти того ж Медведчука та його оточення. Це дійсно вітається нашим суспільством. Але також за ініціативи президента була обмежена ціна газу для населення та було прийнято рішення про непідвищення тарифів на тепло і гарячу воду. Це дозволило українцям навіть у період дійсно холодної зими не відчути надважкого тарифного удару", - переконаний Подоляк.

На його думку, завдяки ініціативам Зеленського уже очевидна стратегічна ціль - посилення державних інституцій та їхня "ефектизація".

Читайте також: Майже 50% українців гостро відчувають вплив збройного конфлікту на Донбасі

Як повідомлялося, за даними соціологічного дослідження Центру Разумкова, проведеного з 5 по 9 березня, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі здобув би Володимир Зеленський (19% усіх опитаних або 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Він же перемагає всіх потенційних суперників у другому турі. Мають намір проголосувати за п'ятого президента, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка відповідно 13,5% і 20% опитаних, за співголову фракції ОПЗЖ Юрія Бойка — відповідно 13% і 17%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко — відповідно 8% і 10%.

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 10 до12 березня, українці найбільше довіряють Зеленському (45%), Тимошенко (31%), Бойку (26%) та Порошенку (25%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-