В Офісі Президента обговорили з представниками ОБСЄ придністровське врегулювання

В Офісі Президента обговорили з представниками ОБСЄ придністровське врегулювання

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква обговорив питання придністровського врегулювання зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ Томасом Майр-Хартінгом

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента України.

"Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ Томасом Майр-Хартінгом. Основну увагу під час зустрічі було приділено перебігу переговорного процесу у форматі «5+2» щодо мирного врегулювання придністровського конфлікту. Сторони констатували сповільнення переговорів, у яких Україна з 1995 року бере участь як гарант і посередник, а також наголосили на важливості докладання додаткових зусиль задля поновлення їхньої динаміки", - йдеться у повідомленні.

Жовква зупинився на нещодавньому офіційному візиті Президента Республіки Молдова Маї Санду в Україну, під час якого Президент Володимир Зеленський, серед іншого, обговорив і питання врегулювання придністровського конфлікту.

«Позиція нашої держави щодо конфлікту в регіоні Придністров’я залишається незмінною: лише мирне врегулювання із забезпеченням суверенітету й територіальної цілісності Молдови», - наголосив Жовква.

Читайте також: Данілов обговорив з представниками ОБСЄ ситуацію в Придністров’ї та Білорусі

Він також нагадав, що питанню участі нашої держави в процесі придністровського врегулювання було приділено окрему увагу під час візиту чинного голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде до України в січні 2021 року.

Зі свого боку Томас Майр-Хартінг погодився з важливістю здійснення практичних кроків зі зміцнення довіри між учасниками діалогу «5+2» та якомога швидшого переходу до процесу політичного врегулювання.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 16 березня секретар РНБО Олексій Данілов обговорив зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ з питань Придністровського врегулювання Томасом Майр-Хартінгом та головою місії ОБСЄ в Молдові Клаусом Нойкірхом безпекову ситуацію в Придністров’ї.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-