Данілов обговорив з представниками ОБСЄ ситуацію в Придністров’ї та Білорусі

Данілов обговорив з представниками ОБСЄ ситуацію в Придністров’ї та Білорусі

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов обговорив з послом, спеціальним представником чинного голови ОБСЄ з питань Придністровського врегулювання Томасом Майер-Хартінгом та головою місії ОБСЄ в Молдові Клаусом Нойкірхом безпекову ситуацію в Придністров’ї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

«Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема, в контексті Придністровського конфлікту та посилення російського впливу на процеси в сусідній Білорусі», - йдеться в повідомленні.

За словами Данілова, ситуація в регіоні вже понад 20 років «є вкрай складною, особливо з огляду на російський фактор». «Росія ніколи не займалася мирним врегулюванням», - зазначив він, наголосивши на «прагненні РФ до постійної ескалації».

Данілов також візначив, що Придністровський конфлікт залишається викликом не лише для Молдови та України, а й для всієї демократичної Європи, «проти якої РФ також веде потужну інформаційну війну».

Своєю чергою Майер-Хартінг зазначив, що Україна внесла суттєвий внесок у процес розв’язання конфлікту в Придністров’ї мирним шляхом.

Читайте також: В Японії високо оцінили рішення РНБО стосовно «Мотор Січі» - посол України

Як повідомлялось, рішенням РНБО від 26 лютого 2021 року «Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства», уведеним в дію Указом Президента України Володимира Зеленського від 4 березня ц.р. № 85, урядові доручено розробити законопроєкт, яким буде врегульовано питання подвійного громадянства.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-