РФ чекають нові санкції у разі відмови ухвалювати мирний план щодо Донбасу - Арестович

РФ чекають нові санкції у разі відмови ухвалювати мирний план щодо Донбасу - Арестович

Укрінформ
Україна спільно з Францією і Німеччиною підготували новий план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, якщо ж Росія відмовиться ухвалювати цей документ, її можуть змусити дотримуватися міжнародних зобов'язань і, можливо, введуть нові санкції.

Про це повідомив радник з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у коментарі телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

За словами Арестовича, російська сторона знає про цей план, оскільки Росія є учасником переговорів у нормандському форматі. Однак, судячи з її заяв про те, що вона нібито не чула про план, Росія не хоче мати з ним справу.

Читайте також: Переговори щодо Донбасу в глухому куті, допомогти може тільки втручання США - Арестович

«Тоді Франція, Німеччина, Україна і вся європейська спільнота, можливо, світова спільнота констатують, що Росія відмовляється імплементувати угоди, досягнуті в нормандському і мінському форматах. Це буде формальна декларація відмови. І тоді ситуація зміниться радикально, можна буде говорити про примус Росії до виконання своїх міжнародних зобов'язань», — зазначив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна, Німеччина і Франція надали Росії пропозиції щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які стануть планом у разі їх схвалення усіма країнами-членами «нормандської четвірки». Водночас він відмовився назвати головні засади нового мирного плану, пославшись на те, що це лише проєкт.

За словами Арестовича, новий план по Донбасу мають офіційно запропонувати сторонам переговорів до кінця березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-