Проєкт мирного плану щодо Донбасу передали Росії - Кравчук

Проєкт мирного плану щодо Донбасу передали Росії - Кравчук

Укрінформ
Україна, Німеччина і Франція надали Росії пропозиції щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які стануть планом у разі їх схвалення усіма країнами-членами «нормандської четвірки».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив голова української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу «Україна 24» в п’ятницю.

Коментуючи заяви російської сторони, що вона не має нового мирного плану, Кравчук зауважив, що Росія скрізь каже, що не бере участь у конфлікті на Донбасі і що там немає російських військ і зброї.

«Їм (Росії – ред.) можна вірити? Ніхто ж їй не вірить, весь світ бачить, що це брехня. Так само вони кажуть, що немає плану. Якщо їм щось невигідно, вони кажуть будь-що, що не відповідає дійсності. Такий план є, і він знаходиться в Росії, а як ми будемо далі йти, це буде видно», - сказав Кравчук.

Читайте також: Зустріч лідерів «нормандської четвірки» готують на квітень - Кравчук

Водночас він відмовився назвати головні засади нового мирного плану, пославшись на те, що це лише проєкт.

«Проєкт плану є, як тільки Росія його схвалить, він стає планом. А поки що це пропозиції трьох – Німеччини, Франції і України. А план буде тоді, коли він буде схвалений чотирма державами, бо в нормандському форматі працює не три, а чотири держави», - зазначив голова делегації України.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз закликав Росію виконати свої зобов’язання у нормандському форматі та забезпечити негайне відкриття усіх існуючих на Донбасі контрольних пунктів в’їзду-виїзду та двох додаткових КПВВ у Щасті та Золотому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-