Боротися з пропагандою Кремля потрібно і російською мовою - ОП

Боротися з пропагандою Кремля потрібно і російською мовою - ОП

Укрінформ
В протидії російській пропаганді не можна упускати такий інструмент як російську мову.

Про це у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом" заявив заступник голови Офісу Президента України Юрій Костюк.

"Вважаю, що не можна упускати такий інструмент протидії в цій (інформаційній – ред.) війні як російську мову. Що боротися з російською пропагандою потрібно не тільки українською, а й російською мовою", — підкреслив він.

Отримувати правдиву інформацію про Україну російською мовою важливо як для жителів окупованих територій, так і для російськомовних діаспор, що проживають за кордоном.

"Ми можемо це робити — як всередині країни, так і для великої російськомовної частини діаспор з колишнього Радянського Союзу, які проживають в Ізраїлі, Німеччині, Австралії, у багатьох інших країнах. З ними теж потрібно комунікувати саме цією мовою", — упевнений заступник голови Офісу Президента.

Читайте також: РНБО вдалося припинити спроби розколоти Україну дезінформацією - Зеленський

Костюк пояснив, що є частина аудиторії, до якої "ми сьогодні вже не достукаємося українською мовою". Тому з нею необхідно працювати російською мовою.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 12 березня заявив, що рішеннями Ради національної безпеки й оборони вдалося припинити спроби розколоти Україну пропагандою та дезінформацією. Йдеться про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

Читайте також: РНБО створила Центр протидії дезінформації

У березні в Україні має розпочати роботу Центр протидії дезінформації. Планується, що він дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор. Центр реагуватиме на ключові теми, в межах яких поширюються фейки і пропаганда, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-