Кравчук застеріг Росію від трагічної помилки на Донбасі

Кравчук застеріг Росію від трагічної помилки на Донбасі

Укрінформ
Голова української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук сумнівається, що санкції РНБО проти пов’язаних з Росією бізнесів та телеканалів можуть призвести до широкомасштабного конфлікту на Донбасі, хоча й визнає їхній зв’язок з певним загостренням на фронті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кравчук заявив у ефірі каналу «Україна 24» в п’ятницю.

Голова делегації України зауважив, що ситуація на Донбасі ніколи не була зовсім мирною, «вона хвилями йде – то піднімається, то опускається».

«Сьогодні ситуація загострилася. Можливо, це якась реакція на наші дії, тому що коли ми вели себе більш спокійно, я скажу умовно, то вони ( російські окупанти – ред.) також дивилися. А коли Президент Зеленський і РНБО почали реально діяти, реально вживати відповідні кроки, відповідні санкції, … вони також почали діяти. Але я не думаю, що це може стати причиною широкомасштабного конфлікту. Якщо б це могло комусь прийти в голову, то я думаю, що це була б не просто помилка, а трагічна помилка Росії», - сказав Кравчук.

Читайте також: Проєкт мирного плану щодо Донбасу передали Росії - Кравчук

Він відмовився коментувати повідомлення російських ЗМІ про «наступ України на Донбас 15 березня», зауваживши, що «я чутками не живу».

Водночас голова делегації України зазначив, що читав розпорядження ватажка Донецької області «народній міліції» стріляти по бойових точках українських військ і по військослужбовцях ЗСУ.

«Я його (розпорядження - ред.) оприлюднив на засіданні ТКГ і сказав, що на такі військові дії ми будемо відповідати дзеркальними діями. Тобто вони не мають навіть думати про те, що ми будемо спостерігати – на зло будемо відповідати силою», - наголосив перший Президент України.

Читайте також: Зустріч лідерів «нормандської четвірки» готують на квітень - Кравчук

Як повідомлялося, на тлі загострення ситуації в зоні конфлікту на Донбасі, у "ДНР" і "ЛНР", а також в російських ЗМІ вкотре говорять про "підготовку Україною наступу на Донбас", у різних проросійських Telegram-каналах пишуть про конкретну дату - "готовність ЗСУ атакувати Донбас із 15 березня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-