Іноземні дипломати привітали українок із 8 Березня

Іноземні дипломати привітали українок із 8 Березня

Відео
Укрінформ
Дипломатичні представники країн Євросоюзу та міжнародні організації привітали українських жінок з Міжнародним жіночим днем.

Звернення вони оприлюднили на своїх сайтах або сторінках у соцмережах, повідомляє Укрінформ.

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс у відеопривітанні наголосила на важливій ролі жінок у боротьбі зі зміною клімату. Вона закликала Україну розширити участь жінок в екологічній діяльності, а жінок та дівчат — брати на себе активну роль у цій боротьбі за майбутнє.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у своєму привітанні закликала до розширення прав жінок та ратифікації Україною Стамбульської конвенції про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством. Вона зписала відеопривітання українською мовою.

Зокрема, дипломат зауважила, що права жінок мають бути в центрі уваги не лише раз на рік. "Рівність між жінками й чоловіками в багатьох країнах існує лиш у вигляді закону, а поки вона стане цілком звичною у щоденному житті, до цього ще довгий шлях", - зазначила Фельдгузен.

Читайте також: МЗС запустило у Фейсбуці ролики про українських дипломаток

Посольство Франції в Україні у Твітері написало: "У політиці, науці, спорті чи мистецтві, працюючи для суспілсьва та своєї країни, жінки відіграють важливу роль, і цьому є багато прикладів. Та досить часто вони зазнають дискримінації... 8 Березня це — їх день. Франція та Україна - разом задля гендерної рівності!"

А посольство США в Україні поширило цитату віцепрезидента Камали Гарріс: "Американське прагнення — ось що впродовж всієї історії спонукало жінок цієї країни вимагати рівних прав".

Європейська комісія у своїй заяві, яку опублікувало Представництво ЄС в Україні, наголосила на важливій ролі жінок у боротьбі з пандемією COVID-19.

Читайте також: Меркель закликала до подальших зусиль на шляху до гендерної рівності

"Пандемія COVID-19 не оминула нікого. Особливим викликом вона стала для жінок у всьому світі. Лікарі, медсестри, вчителі, продавці — цю роботу часто виконують жінки, — опинилися на передовій боротьби з пандемією. Водночас, вони беруть на себе ще більші обов’язки вдома. Дозвольте скористатися нагодою подякувати жінкам за їхню мужність, милосердя і внесок у боротьбу з цією кризою, який вони зробили шляхом збереження наших суспільств, систем догляду та функціонування найважливіших служб", — йдеться у зверненні.

Водночас в ОБСЄ наголошують, що Міжнародний жіночий день — привід нагадати про постійний та дуже важливий внесок жінок у забезпечення стійкого миру і безпеки.

Читайте також: COVID-19 не повинен зашкодити прогресу у гендерній рівності – комісар РЄ

"Жінки роблять істотний внесок у розбудову безпечного, стабільного і процвітаючого майбутнього України. У найкращих інтересах всього суспільства усунути перешкоди, які через стереотипи або традиційні норми обмежують роль жінок", — зазначив координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрик Вілладсен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-