Зеленський 9 березня відкриє форум «Україна 30. Культура, медіа, туризм»

Зеленський 9 березня відкриє форум «Україна 30. Культура, медіа, туризм»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський 9 березня відкриє Всеукраїнський форум «Україна 30. Культура, медіа, туризм», який триватиме три дні.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як повідомляють організатори, учасники заходу говоритимуть про свободу слова та пропаганду, майбутнє української культури та креативні індустрії в Україні.

На сесіях дискутуватимуть представники Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, книговидавці та представники креативної, туристичної, кіно-, медіа-, модної індустрій.

Читайте також: Зеленський зробив для деолігархізації в рази більше, ніж його попередники – ОП

Темою першого дня стане боротьба з пропагандою, інформаційними фейками тощо. Його відкриє Президент України. Після виступу глави держави розпочнеться перша сесія за участю заступника керівника ОП Юрія Костюка, секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва та інших.

Також до дискусії приєднаються та говоритимуть про свободу слова в 

Україні та боротьбу з російською пропагандою керівник з публічної політики Facebook щодо України Катерина Крук, асоційований професор Школи міжнародних та громадських справ Колумбійського університету Томас Кент, британський журналіст, телепродюсер і письменник, експерт з медіа та пропаганди Пітер Померанцев.

Читайте також: Закриття трьох проросійських каналів підтримують більшість українців - Єрмак

Друга сесія буде присвячена медіазаконодавству (захист авторських прав та закон про медіа).

Окремо про новий орган боротьби з пропагандою говоритимуть керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Темою третьої сесії буде доступність телевізійного мовлення, четвертої - піратство та захист авторських прав в Україні.

Другий день відкриє міністр культури та інформаційної політики Ткаченко темами про збереження культурної спадщини, національну програму «Велика реставрація», а також про закон щодо протидії хаотичній забудові. У першій сесії братимуть участь заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, заступник міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко, міський голова Львова Андрій Садовий та ін

Читайте також: Безбар'єрність в інформполітиці полягає у праві висловлювати власну думку – Ткаченко

Тему другої сесії «Мандруй Україною. Розвиток туризму в Україні» обговорюватимуть заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, ресторатор Євген Клопотенко та ін.

У межах форуму також ітиметься про підтримку та популяризацію української книги.

Крім того, учасники говоритимуть про посилення потенціалу міжнародного співробітництва у кіновиробництві та впізнаваності бренду українського кіно за кордоном.

Впродовж третього дня учасники та гості заходу говоритимуть про креативні індустрії України, стан, перспективи та потреби бізнесу. У цій дискусії візьмуть участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, керуючий партнер концертного майданчика «Stereo Plaza» Максим Шульженко, український продюсер, співзасновниця продюсерського центру «Mozgi Entertainment» Ірина Горова. Також слово візьме перша леді України Олена Зеленська.

Читайте також: В Україні планують створити «Карпатське коло курортів»

Крім того, на форумі йтиметься про модну індустрію в Україні та про PR-marketing індустрії.

За трансляцією можна стежити на Ютуб-каналі, а також у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-