Зеленський виконує обіцянки щодо боротьби з олігархами - Мендель

Зеленський виконує обіцянки щодо боротьби з олігархами - Мендель

Укрінформ
Протягом останніх тижнів Президент Володимир Зеленський продемонстрував готовність рішуче протистояти олігархам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у статті для Atlantic Council пише прессекретар глави держави Юлія Мендель. 

“Менш ніж два роки тому Володимир Зеленський був із великою перевагою обраний шостим Президентом України, аби трансформувати країну. Передусім це означало припинення майже тридцяти років домінування олігархів, що занурило Україну у бідність та корупцію. Президент Зеленський тепер виконує свої обіцянки та бореться із впливом олігархів способами, яких уникали його попередники”, - наголосила Мендель.

За її словами, шляхом тимчасового відновлення державного регулювання цін на енергоносії Зеленський зміг нівелювати негативний вплив олігарха Дмитра Фірташа. “Президент розуміє, що для виконання ролі трансформаційної постаті в українській історії має продемонструвати політичну волю провести справжні реформи, які зруйнують домінування олігархів”, - зауважує його прессекретар.

Читайте також: Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Як приклад подібних реформ Мендель наводить запровадження Радою нацбезпеки і оборони персональних санкцій проти Віктора Медведчука та його дружини, а також пов’язаних із ним телеканалів.

“Як показали події останніх тижнів, Президент Зеленський готовий кинути виклик впливу українських оліграхів усюди: від енергетичного та банківського секторів до політики та медіа. Попередні українські лідери багато говорили про деолігархізацію, але мало робили. Зеленський прагне, аби дії говорили за нього”, - підсумовує Мендель.

Читайте також: Зеленський каже, що не готовий співпрацювати з «олігархом Порошенком»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

19 лютого РНБО застосувала санкції проти 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб. У тому списку є Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що санкції щодо подружжя - за статтею «фінансування тероризму».

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-