Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розпочав активну боротьбу з найпотужнішими олігархами в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Президент Володимир Зеленський минулого місяця позбавив ліцензій три промосковські телеканали за поширення російської пропаганди в Україні. Самі ж телеканали належали Тарасу Козаку, якого асоціюють з олігархом і кумом президента РФ Володимира Путіна - Віктором Медведчуком.

Вже через декілька днів були заморожені активи Медведчука та нафтопровід, який він раніше привласнив.

Читайте також: Аваков прокоментував «плівки Медведчука-Суркова»

Ба більше, минулого тижня детективи НАБУ висунули звинувачення трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ «ПриватБанк», підвищивши сподівання, що українська влада зможе підібратися до колишніх власників банку - Ігоря Коломойського та його бізнеспартнерів.

Наразі ФБР розслідує проти Коломойського справу щодо виведення грошей з «ПриватБанку» та купівлі нерухомості на ці кошти у США. Медведчук, у свою чергу, вже перебуває під американськими санкціями з 2014 року за підрив української безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій.

Зазначається, що в Офісі Президента України вже дали зрозуміти, що боротьба з олігархами продовжиться.

Читайте також: Кравчук пов'язав загострення на Донбасі із санкціями проти Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

23 лютого детективи НАБУ оголосили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ «ПриватБанк» підозру у розтраті понад 136,89 млн грн. Підозри експосадовцям фінустанови підписала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-