На серйозну війну у Росії зараз немає ані грошей, ані людей - Гармаш

На серйозну війну у Росії зараз немає ані грошей, ані людей - Гармаш

Укрінформ
РФ зробить короткочасну ескалацію на фронті, але на серйозну війну у неї зараз немає ані економічного, ані людського ресурсу.

Про це заявив представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ журналіст Сергій Гармаш на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Щоб підтвердити свою рішучість, РФ зробить короткочасну ескалацію на фронті. Це, за її розрахунку, має налякати і нас, і Захід, який, в її сценарії, повинен буде натиснути на нас, щоб Київ пішов на поступки ... На серйозну війну у Росії зараз немає ані економічного, ані людського ресурсу. Та й геополітична ситуація - не 14-й рік ...», - написав журналіст.

Він висловив свою впевненість в тому, що це загострення буде короткостроковим, і воно точно не дійде до рівня 2014-15 років, «швидше за все ситуація просто повернеться на рівень, який був до угоди про режим тиші - тобто, перманентної окопної війни».

Гармаш зазначив, що багато запитань сьогодні викликають заяви так званої «народної міліції ДНР» про дозвіл своїм бандам відкривати попереджувальний вогонь по українських позиціях».

«Вони і без всяких заяв відкривали і відкривають вогонь. Отже, мета цієї інформаційної акції - не попередження можливої ​​ескалації, а сам факт заяви, його публічність. Оскільки публічність - це завжди інструмент політичний, а не військовий, то і реальна мета заяви політична - психологічний тиск, погроза активізувати військові дії », - пояснив журналіст.

Читайте також: Кравчук на засіданні ТКГ порушив тему «незрозумілих людей» - Гармаш

На його думку, в Москві придумали хитрий хід - заклали в угоду про перемир'я так званий «додатковий координаційний механізм» припинення вогню. «Тільки ми бачимо цей механізм в комунікації з СЦКК і ОБСЄ, а вони хочуть, щоб ми безпосередньо вели діалог з ними (представниками ОРДЛО - ред.), проводили спільні інспекції позицій, ну і все інше, що продемонструвало б світу, що саме вони друга сторона конфлікту і, відповідно, в Україні йде громадянська війна, а не агресія Росії ... », - зазначив Гармаш.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні робочої групи з політичних питань у ТКГ 2 березня нав'язувалося обговорення плану ОРДЛО у порушення Мінських угідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-