Кравчук на засіданні ТКГ порушив тему «незрозумілих людей» - Гармаш

Кравчук на засіданні ТКГ порушив тему «незрозумілих людей» - Гармаш

Укрінформ
Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук порушив тему присутності на засіданнях робочих груп та Тристоронньої контактної групи «незрозумілих людей, які не представляють жодного з учасників ТКГ».

Про це 3 березня заявив представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ журналіст Сергій Гармаш на своїй сторінці в Фейсбуці

«Тепер чекаємо, що або ОБСЄ поверне переговори в тристоронній формат з офіційно запрошеними з ОРДЛО, або Україна перестане робити заяви і писати листи, на які ніхто не реагує, а дієво відповість на спроби Росії й ОБСЄ суб'єктивізувати ОРДЛО на порушення Мінських домовленостей», - написав журналіст.

Він пояснив, що сьогодні Леонід Кравчук порушив тему присутності на засіданнях робочих груп та ТКГ представників ОРДЛО - «незрозумілих людей, які не представляютиь жодного з учасників ТКГ». У відповідь спецпредставник головуючого в ОБСЄ посол Грау попросила про окрему зустріч з ним «ще на цьому тижні», щоб обговорити це питання, зазначив Гармаш.

Читайте також: Кравчук у ТКГ заявив про загрозу однобічного виходу російської сторони з режиму «тиші»

«Ніканорова (представник РФ з ОРДЛО) обурилася «сепаратністю» цієї зустрічі, але на неї навіть ніхто не відреагував», - додав журналіст.

Він категорично нагадав, що в Мінських документах точно позначені члени Тристоронньої контактної групи: Україна, Росія, ОБСЄ. «Також, там позначені функції представників ОРДЛО - «консультації й узгодження» з конкретних питань. А саме: місцеві вибори й особливості окремих районів Донецької та Луганської областей. Це вичерпний перелік», - підкреслив Гармаш.

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

Як повідомляв Укрінформ, представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ журналіст Сергій Гармаш вважає, що українська сторона має жорсткіше вимагати дотримання формату переговорів, а в разі подальшої участі в них якихось «громадських експертів» допускає свій вихід із делегації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-