Кравчук у ТКГ заявив про загрозу однобічного виходу російської сторони з режиму «тиші»

Кравчук у ТКГ заявив про загрозу однобічного виходу російської сторони з режиму «тиші»

Укрінформ
Керівник Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук на початку засідання ТКГ заявив про загрозу "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Фейсбуці.

Він висловив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом так званої "народної міліції ДНР" повідомлення про "...отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника".

Кравчук наголосив, що дана заява є загрозою "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню та загрозою виконання Мінських домовленостей".

Консультації продовжуються, сказано у повідомленні.

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

В Українській делегації для участі в ТКГ нагадали також, що Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив на пресконференції 2 березня: "На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія COVID-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-