Риторика Росії про «небезпечні лінії» лягає у її логіку війни на Донбасі – МЗС

Риторика Росії про «небезпечні лінії» лягає у її логіку війни на Донбасі – МЗС

Укрінформ
Росія має нарешті припинити перекладати відповідальність за ескалацію конфлікту на Донбасі на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов’язання.

Про це заявив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заклик прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова до країн-членів «нормандської четвірки» використати свій вплив для уникнення відновлення «повноцінної громадянської війни» на Донбасі.

Ніколенко акцентував, що російська риторика про наближення до «небезпечної лінії» лягає в логіку війни, від якої досі не можуть відмовитися в Кремлі.

«Не Німеччину і Францію потрібно закликати використати свій вплив, а дати вказівку контрольованим Москвою збройним формуванням дотримуватися режиму припинення вогню, розблокувати діяльність Тристоронньої контактної групи та фіналізувати довгоочікувані рішення для поліпшення життя мешканців по обидві лінії розмежування», - зазначив речник МЗС.

Він додав, що йдеться про запуск КПВВ, гуманітарне розмінування, визначення нових ділянок для розведення сил і засобів і просування в звільненні утримуваних осіб.

«Україна максимально налаштована на досягнення прогресу по цих питаннях, проте ми не бачимо готовності Росії до конструктиву», - констатував Ніколенко.

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

Як повідомлялося, прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков в четвер, 4 березня, заявив, що в Кремлі серйозно стурбовані загостренням ситуації в зоні конфлікту на Донбасі. У зростанні напруженості він звинуватив українську владу.

За словами Пєскова, партнери по так званій "нормандській четвірці", в яку, крім Росії і України, входять Франція і Німеччина, повинні "використовувати свій вплив для того, щоб повноцінна громадянська війна на Україні не відновилася".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-