Законопроєкти про капеланів та Агентство з подолання наслідків агресії РФ пройшли комітет Ради

Законопроєкти про капеланів та Агентство з подолання наслідків агресії РФ пройшли комітет Ради

Укрінформ
На засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки народні депутати рекомендували ВР ухвалити за основу законопроєкти про Національне агентство з питань подолання наслідків збройної агресії РФ та про Службу військового капеланства.

Про це йдеться на сайті парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомляє Укрінформ.

Так, народні депутати розглянули проєкт Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації та проєкт Закону про Службу військового капеланства

За результатами розгляду законопроєктів комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді в першому читанні прийняти їх за основу.

Читайте також: Капеланам пропонують надати статус військовослужбовців

Як повідомив голова комітету Олександр Завітневич, проєкт Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації дозволить сформувати єдину правову позицію України стосовно збройної агресії Російської Федерації; визначити загальний обсяг шкоди, заподіяної державі Україна, її юридичним особам та громадянам Російською Федерацією внаслідок збройної агресії та тимчасової окупації території України; визначити загальний обсяг збитків, яких зазнала Україна, як держава, внаслідок ліквідації шкоди, заподіяної Україні, її юридичним особам та громадянам збройною агресією Російської Федерації та тимчасовою окупацією території України.

Читайте також: Ризик відкритої агресії РФ проти України завжди існує – начальник Генштабу

За його словами, проєкт Закону про Службу військового капеланства (реєстр. № 4626) дасть можливість запровадити Службу військового капеланства, визначити її структуру підпорядкування та чисельність.

Служба військового капеланства утворюється як самостійний структурний підрозділ у складі військових формувань (ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби тощо). Вона підпорядковуватиметься безпосередньо командуванню військової частини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-