Зеленський підписав закон про поновлення конкурсів на держслужбу

Зеленський підписав закон про поновлення конкурсів на держслужбу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення конкурсів на посади державної служби та виключення обмежень для виконуючого обов'язки міністра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» № 1285-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 23 лютого з урахуванням пропозицій Глави держави", - йдеться в повідомленні.

В ОП розповіли, що закон відновлює процедуру проведення конкурсів на зайняття посад державної служби всіх категорій.

Документ визначає, зокрема, що протягом шести місяців з дня набрання чинності цим документом необхідно оголосити конкурси на посади, що обіймають особи, з якими раніше були укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину через поширення COVID-19.

Читайте також: Уряд запровадить відкриту систему розміщення держзамовлення на підготовку публічних службовців

Також закон скасовує положення, згідно з яким суб’єкт призначення може ухвалити рішення про звільнення державного службовця з посади категорії «А» з власної ініціативи, за поданням Прем’єр-міністра або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) протягом чотирьох місяців з дня призначення голови уряду або відповідного міністра чи керівника державного органу.

Крім того, виключаються обмеження щодо виконання першим заступником міністра чи заступниками міністра (якщо посада міністра є вакантною) окремих повноважень міністра.

Як повідомляв Укрінформ, закон щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому 16 лютого.

Читайте також: Відновлення конкурсів на держслужбу: Немчінов назвав позитивні моменти

Врахованими поправками народні депутати тоді заборонили покладення на першого заступника міністра, заступників міністра виконання деяких обов’язків міністра, якщо посада міністра є вакантною понад 60 днів.

Водночас законодавці заборонили покладати обов'язки міністра на особу, кандидатура якої на відповідну посаду була відхилена Верховною Радою поточного скликання.

Як зазначав Президент у пропозиціях до закону, він не погоджувався з підходом щодо визначення порядку організації діяльності міністерства у разі, коли посада міністра є вакантною.

Зокрема, Зеленський зауважував, що непризначення Верховною Радою міністра протягом тривалого часу неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного міністерства.

23 лютого Верховна Рада врахувала пропозиції Президента до закону щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби, що передбачає виключення обмежень для в.о. міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-