Зеленський закликає ЄС далі тиснути на Росію через її постійні провокації на Донбасі

Зеленський закликає ЄС далі тиснути на Росію через її постійні провокації на Донбасі

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що останніми тижнями незаконні збройні формування на Донбасі здійснюють регулярні провокації, й закликав Європейський Союз продовжувати тиснути на Росію.

Про це глава держави зазначив під час спільного підходу до преси з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем на КПВВ «Щастя» у Луганській області, повідомляє Укрінформ.

“Останніми тижнями відбуваються регулярні провокації з боку незаконних збройних формувань, які ускладнюють ситуацію на сході країни і ускладнюють в принципі шлях до миру. Продовжують гинути наші військові”, - сказав Зеленський.

Він наголосив, що лише за останні 10 днів на Донбасі загинули двоє українських воїнів.

Читайте також: У групі ТКГ нав'язували план ОРДЛО у порушення «Мінська» - Гармаш

“Я буду дуже вдячний Вам, пане Президенте, за подальшу мобілізацію тиску Європейського Союзу і держав-членів ЄС на Росію. Як ніхто інший, Україна прагне досягти миру на Донбасі дипломатичним шляхом. І ми зможемо це зробити тільки разом, відчуваючи підтримку партнерів, наших міжнародних партнерів, і вашу особисту підтримку заради стабільності заради безпеки — безпеки в Україні, безпеки на Європейському континенті”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна може розраховувати на постійну підтримку ЄС - Мішель

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок перебуває з робочою поїздкою в зоні проведення ООС у Луганській області. Також на Донбасі перебуває і Президент Європейської Ради Шарль Мішель, який 2 березня розпочав дводенний візит в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-