Парламент і ВРП мають стати «фронтменами» судової реформи - заступник Єрмака

Парламент і ВРП мають стати «фронтменами» судової реформи - заступник Єрмака

Укрінформ
Верховна Рада та Вища рада правосуддя мають стати лідерами у проведенні судової реформи в Україні.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов в інтерв’ю виданню “Цензор.нет”, повідомляє Укрінформ.

“Спитайте мене, хто має бути "фронтменами" судової реформи, і я відповім: Верховна Рада і Вища рада правосуддя. Спочатку парламент мусить приймати якісні закони, якими регулювати усі аспекти діяльності суддів, прописати норми у різних кодексах таким чином, щоб обидві сторони процесу не зловживали своїми правами. Треба змінювати “правила гри”, - зазначив Смирнов.

Читайте також: Україна має гарний шанс здійснити комплексну судову реформу - посол ЄС

За словами заступника очільника ОП, законодавство України, насамперед процесуальне, "зґвалтоване та переґвалтоване у неприродний спосіб" більш ніж “300 співучасниками в залі парламенту” протягом останніх 30 років, тому Верховна Рада має виправити ситуацію.

Крім того, Смирнов підкреслив, що ВРП має працювати над удосконаленням своєї практики стосовно дисциплінарних проваджень щодо суддів, які підривають авторитет судової влади.

Він нагадав, що найближчим часом буде представлена стратегія судової реформи на 3-4 роки.

Читайте також: Венедіктова: Судова реформа – це запит суспільства номер один

“Вона буде охоплювати ключові питання судової реформи, серед яких удосконалення діяльності Вищої ради правосуддя, запуску суду інтелектуальної власності, суду присяжних і так далі. Для мене стратегія – це "дорожня карта". Але її потрібно буде наповнювати реальними та конкретними кроками. Це фундаментальна робота, яка не робиться за тиждень чи місяць”, - пояснив Смирнов.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого Президентові Володимиру Зеленському представили Стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-