Міністри оборони країн НАТО розглянуть посилення східного флангу - Стефанішина

Міністри оборони країн НАТО розглянуть посилення східного флангу - Стефанішина

Укрінформ
Міністри оборони країн НАТО на засіданні 17-18 лютого розглянуть питання посилення військової присутності на східному фланзі, зокрема у Чорноморському регіоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

«Діалог України з НАТО дає свої ефективні результати – буквально 17-18 лютого відбудеться засідання міністрів оборони країн НАТО і буде йти розмова про посилення військової присутності на східному фланзі, це Чорноморський регіон», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Розвідувальні дрони патрулюватимуть східні та південні кордони НАТО – Столтенберг

Вона зауважила, що міжнародний тиск є одним з основних елементів стримування агресії Росії, і посилення військової присутності країн Альянсу якраз і буде елементом найбільшого тиску на РФ.

Стефанішина також спрогнозувала, що такі рішення знайдуть своє відображення в Стратегії НАТО -2030.

«Тому ми, з одного боку, посилюємо тиск, пов’язаний з агресією на Донбасі, а з іншого взагалі піднімаємо питання безпеки в регіоні. Наші партнери нас чують, і цей тиск точно буде посилюватися», - переконана віцепрем’єрка.

Читайте також: Україна розраховує, що НАТО допоможе моніторити небо на кордоні з Росією

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням лідерів країн-союзниць під час саміту в Уельсі у 2019 році була розроблена Стратегія розвитку НАТО до 2030 року. Важливе місце у ній посідає адаптація Альянсу до сучасних викликів і загроз, що передбачає технологічне та інноваційне оновлення, вдосконалення систем командування та контролю, продовження міжнародних операцій НАТО та посилення політичної складової діяльності Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-