Разумков просить Раду розглянути законопроєкти про пожежну безпеку

Разумков просить Раду розглянути законопроєкти про пожежну безпеку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до керівника Комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського й Апарату ВР з проханням підготувати до розгляду на поточному пленарному тижні законопроєкти щодо протипожежної безпеки.

Про це спікер сказав під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що є деякі законопроєкти, які, можливо, варто було б розглянути на цьому тижні, пов'язані з протипожежною безпекою і заходами, які допоможуть врегулювати цей напрямок діяльності відповідних органів... Одразу хотів би звернутися і до Апарату, і до своїх колег ретельно вивчити ці законопроєкти і підготувати їх до розгляду на цьому пленарному тижні", - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у Харкові, на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. На місці загинули 15 людей.

Читайте також: Монобільшість хоче викликати на годину уряду міністра соцполітики

У неділю, 24 січня, у хоспісі помер один із врятованих під час пожежі.

Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

За даними Харківської ОДА, заклад не значиться в жодному реєстрі.

Чотирьом особам - власнику домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендарю будинку та його дружині - директору приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, адміністратору, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований, оголосили підозри за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).

23 січня усім підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Під час судових засідань стало відомо, що джерелом займання став електроприлад (обігрівач).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-