Помпео шкодує про відсутність прогресу на Сході України

Помпео шкодує про відсутність прогресу на Сході України

Укрінформ
Чинна Адміністрація США визнає свою неспроможність досягти більшого прогресу у розв’язанні конфлікту в Україні та шкодує стосовно цього.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю Bloomberg заявив державний секретар США Майк Помпео.

“Ми зробили багато всього, однак у південно-східній Україні досі триває конфлікт. Ми не досягли значного прогресу, як і європейці у їх дипломатичних зусиллях. Я шкодую про це. Я б волів, аби упродовж перебування при владі ми досягли більшого”, - сказав Помпео.

Читайте також: Помпео: «Ми діяли на різних фронтах проти Росії»

Він зазначив, що наразі конфлікт в Україні залишається переважно замороженим.

“Росіяни двічі укладали угоди, які не виконували. Мені прикро через це. Ми продовжували чинити правильно для українців: чи йдеться про наші зусилля із зупинки будівництва Nord Stream 2, чи про рішення президента надати українцям летальне обладнання (попередня Адміністрація неодноразово відмовлялася це робити)”, - розповів держсекретар.

Він додав, що США також намагалися “збільшити спроможність українського уряду обороняти себе від російських загроз: військових, інформаційних, внутрішніх, енергетичних”.  

Читайте також: Дії Москви загрожують стабільності у Середземному морі - Помпео

Як повідомлялося, 14 грудня 2020 року члени Колегії виборників США провели офіційне голосування, віддавши 306 голосів Байдену. Для перемоги на виборах президента США кандидату необхідно було набрати 270 голосів виборників.

6 січня Конгрес на спільному засіданні обох палат має затвердити результати голосування Колегії виборників та перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-