Україна не налаштована політично воювати з Угорщиною - Кулеба

Україна не налаштована політично воювати з Угорщиною - Кулеба

Укрінформ
Україна не налаштована політично воювати з Угорщиною, але ця важлива для нас країна-сусід має поважати наше національне законодавство і національні інтереси.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Він зазначив, що як міністр намагається вирішити проблеми у відносинах з Угорщиною з трьох причин.

"По-перше, це важлива країна-сусід у Центральній Європі, і ми теж частина цього простору, з сусідами треба мати добрі стосунки. По-друге, це держава-член НАТО, і ми хотіли б нормально взаємодіяти з Угорщиною в питанні євроатлантичної інтеграції. По-третє, це держава-член Євросоюзу, позиція якої нам теж важлива", - сказав дипломат.

Читайте також: Україна з приходом Байдена розраховує на більшу підтримку Штатів у протидії агресії РФ - Кулеба

Водночас він зауважив, що вирішувати ці питання, наявні проблеми і будувати амбітне майбутнє можна за двох умов: коли обидві сторони поважають законодавство і національні інтереси одна одної. За словами Кулеби, повага до інтересів один одного – це простір, де відбувається "дуже багато інтерпретацій".

"Ніхто не налаштований політично воювати з Угорщиною. Але і Угорщина має поважати наше національне законодавство і національні інтереси", - акцентував глава МЗС.

Читайте також: Кулеба про «Норманді» і «Мінськ»: Працюємо за програмою-максимум, але результат залежить і від РФ

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України запросило посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто та вручило ноту протесту через незаконну політичну агітацію угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах 25 жовтня, а також заборонило в'їзд двом високопосадовцям з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що таким чином Україна відмовилася від підтримки Угорщиною своїх зусиль щодо євроатлантичної інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-