НАТО має допомагати Україні протистояти агресії Росії – глава Бюро нацбезпеки Польщі

НАТО має допомагати Україні протистояти агресії Росії – глава Бюро нацбезпеки Польщі

Укрінформ
Північноатлантичний альянс повинен допомагати Україні та Грузії зміцнювати потенціал відлякування Росії.

Про це в рамках онлайн-конференції «Шлях до Варшавського безпекового форуму» заявив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох.

«У наших спільних інтересах є підтримка України і Грузії щодо зміцнення їх стійкості у світлі загроз з боку Росії. Те саме стосується Швеції та Фінляндії. Партнери можуть збагатити союзницький потенціал відлякування й оборони, що в інтересах усіх сторін»,- заявив Солох.

За його словами, НАТО є організацією, яка гарантує безпеку не лише країнам-членам, але й партнерам, з якими Альянс має спільні цінності.

Читайте також: Агресія РФ і корупція стоять на шляху України до євроатлантичної інтеграції - Квін

Одними з найважливіших завдань НАТО Солох назвав зараз збереження єдності у світлі наявних загроз.

«Загроза з боку Росії проявляється також у формі дезінформації, гібридних діях чи діях у кіберпросторі»,- констатував голова Бюро нацбезпеки РП.

Він зауважив, що Росія усе ще краще підготовлена до конвенційної війни у цій частині Європи. Відтак, НАТО має повністю реалізувати усі свої ініціативи, зокрема зміцнити передову присутність сил Альянсу, концепцію відлякування й оборони євроатлантичного простору чи відповіді на загрози з боку російського ракетного потенціалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-