Єрмак заявив, що брав участь у зустрічі Зеленського з головою МІ-6

Єрмак заявив, що брав участь у зустрічі Зеленського з головою МІ-6

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що був присутнім на нещодавній зустрічі глави держави Володимира Зеленського з керівником зовнішньої розвідки Великої Британії Річардом Муром.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Бабель", повідомляє Укрінформ.

Зокрема, за словами Єрмака, «Дзеркало тижня» (видання, яке повідомляло про зустріч в офісі МІ-6 - ред.) написало неправду у тій частині, що голова ОП особисто не був на тій зустрічі. «Але не можу сказати більше, ніж Президент", - зазначив Єрмак.

За його слова, одна з тем зустрічі стосувалася протидії дезінформації.

Читайте також: Зеленський розповів, про що говорили під час зустрічі з представниками британської розвідки

"Сьогодні назріла необхідність створити міжнародний центр протидії пропаганді. Україна готова виступити ініціатором. Ця ідея отримала велику підтримку серед наших партнерів", - пояснив керівник ОП.

Водночас на запитання про поширення дезінформації через ЗМІ в Україні Єрмак відповів, що принцип свободи слова в Українській державі непорушний.

Читайте також: Глава британської розвідки попереджає про загрози, найбільші з часів "холодної війни"

«Коли переступають червоні лінії, це вже не журналістика, а інформаційне кілерство. Якщо говоримо про контрпропаганду, ми говоримо про зовнішні чинники і міжнародний центр (протидії пропаганді). А всередині країни у нас є достатня законодавча база та правоохоронні органи, які повинні реагувати на такі факти (дезінформації - ред.)», - сказав Єрмак.

Раніше деякі ЗМІ, зокрема, "Дзеркало тижня" повідомляли, що під час візиту до Великої Британії 7-8 жовтня Зеленський у Лондоні мав закриту зустріч із новим головою Секретної розвідувальної служби МЗС Сполученого Королівства Ричардом Муром, на якій ішлося і про оточення глави Української держави. Зазначалося, що у цій зустрічі з української сторони, крім Президента, брав участь голова Служби безпеки України Іван Баканов, але були відсутні представники Офісу Президента.

Пізніше Зеленський підтвердив, що зустрічався з представниками Секретної служби розвідки Великої Британії, та заявив, що йшлося на ній про проблему дезінформації та фейкових новин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-