За кілька днів назвуть меценатів, які оплатять опитування Зеленського – депутатка

За кілька днів назвуть меценатів, які оплатять опитування Зеленського – депутатка

Укрінформ
Прізвища меценатів, які оплатять ініційоване Президентом Володимиром Зеленським опитування 25 жовтня, будуть оприлюдненні за декілька днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«За кілька днів це прізвище чи прізвища будуть оприлюднені, – думаю, що всі будуть приємно здивовані. Ці кошти будуть внесені до декларації, це українські кошти і легально зароблені. Найближчим часом всі дізнаються прізвище цього мецената», – зазначила політик.

Читайте також: На Банковій пояснили, чому Зеленський вирішив запитати українців про канабіс

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 жовтня опублікував відеозвернення, у якому закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного питань.

Пізніше в Офісі Президента уточнили, що питання матимуть вигляд загальнонаціонального опитування, однак, на відміну від референдуму, воно не матиме прямих юридичних наслідків.

Першим питанням опитування оголошено: «Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?». Друге – «Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?». Третє – «Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?». Четверте – «Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?». П'яте – «Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?».

Напередодні заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі «Громадського радіо» поінформувала про те, що ініційоване Президентом опитування проведе громадська організація спільно з соціологами, а оплатять – меценати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-