Отруєння Навального: Зеленський не виключає приєднання України до можливих санкцій проти РФ

Отруєння Навального: Зеленський не виключає приєднання України до можливих санкцій проти РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не виключає приєднання України до можливих міжнародних санкцій проти РФ у відповідь на отруєння Олексія Навального – у разі оприлюднення деталей справи.

Про це Зеленський заявив під час пресконференції в рамках 22-го саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ще не бачив деталі цієї справи (щодо Навального - ред.). Я би хотів, щоб ми почули оприлюднені деталі від німецької сторони, перш за все. І тоді вже Україна буде, я впевнений, долучатися до санкцій наших міжнародних партнерів", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле під час польоту з Томська до Москви 20 серпня, він був терміново госпіталізований у лікарню Омська. Через два дні його перевезли до Берліна.

Читайте також: Зеленський: Щоб робити ті чи інші висновки щодо пана Навального, нам необхідні деталі

Німецькі фахівці встановили факт отруєння нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», що згодом підтвердили лабораторії Франції та Швеції. Матеріали було передано до Організації із заборони хімічної зброї.

Західні лідери вважають, що до отруєння причетні спецслужби РФ. Російська сторона все відкидає.

Читайте також: ЄС запровадить санкції проти РФ у разі підтвердження отруєння Навального «Новічком» - Маас

Після 32 днів лікування Навального виписали з клініки «Шаріте». Він планує залишатися в Німеччині на час реабілітації. При цьому Навальний заявив, що не сумнівається: за його отруєнням стоїть президент РФ Володимир Путін.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель виступив із заявою з приводу отруєння Навального, в якій допустив застосування нових санкцій проти РФ у відповідь на черговий випадок застосування хімічної зброї.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-