Децентралізація: зміни до Бюджетного кодексу пройшли перше читання

Децентралізація: зміни до Бюджетного кодексу пройшли перше читання

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 3614 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи".

Відповідне рішення підтримали 320 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Новий адміністративно-територіальний устрій базового та районних рівнів потребує відповідних змін правових засад функціонування бюджетної системи України та основи міжбюджетних відносин, а відтак і відповідальності за порушення бюджетного законодавства.

Цей законопроєкт розроблено з метою створення належної ресурсної бази для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі.

Читайте також: Рада зняла з порядку денного проєкт постанови про скорочення кількості районів

Цілями і завданням цього документу є розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад, встановлення складу доходів та видатків бюджетів територіальних громад, які будуть сформовані за рішенням Кабінету міністрів України, в обсягах які були закріплені за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, і рівних умов для сільських, селищних, міських територіальних громад у бюджетному забезпеченні.

Читайте також: У “Голосі” прокоментували зняття з розгляду ВР постанови про скороення районів

Законопроєктом пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу, якими уніфікувати визначення терміну "бюджети місцевого самоврядування"; визначити склади доходів та видатків окремо для бюджетів місцевого самоврядування (бюджетів територіальних громад сіл, селищ, міст та їх об’єднань) та районних бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-